Investor relations pages are avaliable in both, Finnish and English.
Sijoittajasivut ovat saatavilla sekä suomeksi että englanniksi.

Please select language
Valitse kieli

Asiakastieto Group on saattanut päätökseen uutta organisaatiota koskevat yhteistoimintaneuvottelut

ASIAKASTIETO GROUP OYJ, PÖRSSITIEDOTE 24.9.2018 KLO 8.00

Asiakastieto Group on saattanut päätökseen uutta organisaatiota koskevat yhteistoimintaneuvottelut

Asiakastieto Group Oyj (”Asiakastieto”) ja UC AB (”UC”) toteuttivat yhdistymisensä kesäkuun lopussa 2018. Uusi Asiakastieto Group on nyt rakentamassa uutta vahvaa pohjoismaista organisaatiota tulevaisuuden digitaalisten palveluiden ja tietoinnovaatioiden tuottajana. Osana tätä prosessia Suomen ja Ruotsin lainsäädännön vaatimat yhteistoimintaneuvottelut on saatettu päätökseen. Suunnitellut henkilöstön bruttomääräiset vähennykset on tehty 14. elokuuta 2018 julkaistun pörssitiedotteen mukaisesti, ja uuden organisaation sisäinen toteutus alkaa. Asiakastieto Group toimii uuden organisaation mukaisesti 1. lokakuuta 2018 alkaen.

Uuden organisaation kriteerit

Uuden organisaation kriteereinä on ollut tuottaa täysin integroitu pohjoismainen yritys, jolla on hyvin määritetyt roolit ja vastuut, mutta myös selkeät rajapinnat tuen ja yhteistyön tarjoamiseksi. Rakenteena on matriisiorganisaatio, joka käsittää liiketoiminta-alueet ja toimintoyksiköt tulosvastuun ollessa liiketoiminta-alueilla. Toisena kriteerinä on ollut mahdollisimman kattava toimintojen keskittäminen sekä matala organisaatiorakenne, jossa on enimmillään neljä tasoa toimitusjohtaja mukaan luettuna.

Perustuen Asiakastiedon integraatiosynergioiden esiarviointityöhön sekä jatkoselvityksiin synergiamahdollisuuksien tunnistamiseksi yhdistyneen yhtiön arvioidaan saavuttavan vähintään 17 miljoonan euron vuotuiset synergiaedut, joiden odotetaan toteutuvan täysimääräisinä vuoteen 2021 mennessä. Organisaatiota koskevat toimet ovat osa kustannussynergioiden toteuttamista.

ASIAKASTIETO GROUP OYJ

Lisätietoja:
Jukka Ruuska
toimitusjohtaja
puh. 010 270 7111

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Oy
keskeiset tiedotusvälineet
investors.asiakastieto.fi

Asiakastieto Group on yksi Pohjoismaiden johtavista digitaalisten yritys- ja kuluttajatietopalveluiden tarjoajista. Konsernin tuotteita ja palveluita käytetään ensisijaisesti riskienhallinnassa, taloushallinnossa, päätöksenteossa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Yhtiöbrändimme Suomen markkinoilla on Suomen Asiakastieto ja Ruotsissa UC. Asiakastieto ja UC yhdistyivät 29.6.2018. Vuoden 2017 pro forma -liikevaihtomme oli 130 miljoonaa euroa ja työntekijöitä oli noin 500. Konserni palvelee useita toimialoja, joista suurimpiin kuuluvat rahoitus- ja pankkitoiminta, tukku- ja vähittäiskauppa sekä asiantuntijapalveluyritykset. Asiakastieto Group on listattu Nasdaq Helsinkiin kaupankäyntitunnuksella ATG1V. Lisätietoa Asiakastieto Groupista saa verkkosivuilta www.asiakastieto.fi ja www.uc.se.


This announcement is distributed by West Corporation on behalf of West Corporation clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: Asiakastieto Group Oyj via Globenewswire