Investor relations pages are avaliable in both, Finnish and English.
Sijoittajasivut ovat saatavilla sekä suomeksi että englanniksi.

Please select language
Valitse kieli

Asiakastieto Groupin Oyj:n osakkeenomistajien nimitystoimikunnan jäsenet on nimitetty ja nimitystoimikunnan esitys

ASIAKASTIETO GROUP OYJ, PÖRSSITIEDOTE 13.12.2016 KLO 16.15

Asiakastieto Groupin Oyj:n osakkeenomistajien nimitystoimikunnan jäsenet on nimitetty ja nimitystoimikunnan esitys

Asiakastieto Groupissa on osakkeenomistajien nimitystoimikunta valmistelemassa hallituksen jäseniä ja hallituspalkkioita koskevat ehdotukset seuraavalle varsinaiselle yhtiökokoukselle.

Nimitystoimikuntaan valitaan toimikunnan työjärjestyksen mukaan toukokuun lopun tilanteen perusteella kolmen suurimman osakkeenomistajan edustajat. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen nimittämä henkilö ovat toimikunnan asiantuntijajäseniä.

Yhtiön kolme suurinta osakkeenomistajaa 31.5.2016 osakeluettelon mukaan olivat Sampo Oyj, Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö ja OP-Delta Sijoitusrahasto. Mandatum Henkivakuutusyhtiö ilmoitti, ettei se halua nimetä jäsentä toimikuntaan. Nimeämisoikeus siirtyi toimikunnan sääntöjen mukaan seuraavaksi isoimmalle osakkeenomistajalle (Keva).

Yhtiöt nimesivät toimikunnan jäseniksi Patrick Lapveteläisen (Sampo Oyj), Kalle Saariahon (OP-Delta Sijoitusrahasto) ja Päivi Palomäen (Keva). Yhtiön hallituksen puheenjohtajan ominaisuudessa nimitystoimikunnan jäsen on Patrick Lapveteläinen ja hallituksen nimeämä jäsen on Bo Harald. Koska hallituksen puheenjohtaja on myös suurimman osakkeenomistajan nimeämä edustaja, toimikunta on neljä jäseninen.

Toimikunta valitsi puheenjohtajakseen Patrick Lapveteläisen kokouksessaan 13.12.2016.

Toimikunnan esitys

Asiakastieto Group Oyj:n nimitystoimikunta esittää keväällä 2017 kokoontuvalle varsinaiselle yhtiökokoukselle hallituksen jäsenten lukumääräksi viittä (5). Nimitystoimikunta esittää Petri Carpènin, Bo Haraldin, Anni Ronkaisen, Patrick Lapveteläisen ja Carl-Magnus Månssonin valitsemista uudelleen.

Petri Carpén (syntynyt 1958) on toiminut hallituksen jäsenenä vuodesta 2014 lähtien. Hän toimii tällä hetkellä Nets Oy:n varatoimitusjohtajana.

Bo Harald (syntynyt 1948) on toiminut hallituksen jäsenenä vuodesta 2014. Hänellä on pitkä kokemus rahoitus- ja IT-alan johtotehtävistä muun muassa Nordea-konsernin ja Tiedon palveluksessa.

Anni Ronkainen (syntynyt 1966) on toiminut hallituksen jäsenenä vuodesta 2015 lähtien. Hän toimii Kesko Oyj:n digitaalisesta liiketoimintaympäristöstä ja markkinoinnista vastaavana johtajana.

Patrick Lapveteläinen (syntynyt 1966) on toiminut hallituksen jäsenenä vuodesta 2016 lähtien. Hän toimii Sampo Oyj:n sijoitusjohtajana.

Carl-Magnus Månsson (syntynyt 1966, Ruotsin kansalainen) on toiminut hallituksen jäsenenä vuodesta 2016 lähtien. Hän toimii Acando Ab:n (publ.) toimitusjohtajana.

Nimitystoimikunta ei esitä korotuksia palkkioihin. Nimitystoimikunta esittää, että puheenjohtajalle maksetaan 40 000 euroa vuodessa ja hallituksen jäsenille maksetaan 25 000 euroa vuodessa. Erillistä kokouspalkkiota hallituksen kokouksista ei makseta. Hallituksen valiokuntien kokouksiin osallistumisesta maksetaan valiokuntien puheenjohtajille 500 euroa kokoukselta ja valiokuntien jäsenille 400 euroa kokoukselta. Toimikunta esittää, että nimitystoimikunnan jäsenille ei makseta palkkiota. Jäsenille maksetaan kohtuulliset matkakulut osallistumisesta kokouksiin.

Nimitystoimikunnan ehdotukset tullaan sisällyttämään yhtiökokouskutsuun.

Lisätietoja:
Jukka Ruuska
toimitusjohtaja
Asiakastieto Group Oyj
puh. +358 10 270 7111

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki Oy
keskeiset tiedotusvälineet
investors.asiakastieto.fi

Asiakastieto Group on yksi Suomen johtavista yritys- ja kuluttajatietopalveluiden tarjoajista. Konsernin tuotteita ja palveluita käytetään ensisijaisesti riskienhallinnassa, taloushallinnossa, päätöksenteossa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Konsernilla oli vuoden 2015 lopussa noin 13 000 sopimusasiakasta ja se palvelee useita toimialoja, joista suurimpiin kuuluvat rahoitus- ja pankkitoiminta, tukku- ja vähittäiskauppa sekä asiantuntijapalveluyritykset. Vuonna 2015 Konsernin liikevaihto oli 43,7 miljoonaa euroa ja työntekijöitä vuoden 2015 lopussa oli 152. Asiakastieto Group on listattu Nasdaq Helsinkiin kaupankäyntitunnuksella ATG1V. Lisätietoa Asiakastieto Groupista saa verkkosivuilta www.asiakastieto.fi


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: Asiakastieto Group Oyj via Globenewswire