Investor relations pages are avaliable in both, Finnish and English.
Sijoittajasivut ovat saatavilla sekä suomeksi että englanniksi.

Please select language
Valitse kieli

Enento käynnistää 1 miljoonan euron omien osakkeiden takaisinosto-ohjelman

ENENTO GROUP OYJ, PÖRSSITIEDOTE 18.12.2023 KLO 18.45

Enento käynnistää 1 miljoonan euron omien osakkeiden takaisinosto-ohjelman

Enento Group Oyj:n hallitus on tänään päättänyt käynnistää varsinaisen yhtiökokouksen valtuutuksella enintään 1 miljoonan euron omien osakkeiden osto-ohjelman.

Ohjelman puitteissa hankittavien osakkeiden enimmäismäärä on 55 000 osaketta, mikä vastaa noin 0,23% prosenttia yhtiön koko osakemäärästä. Ohjelma alkaa aikaisintaan 21.12.2023 ja päättyy viimeistään 8.2.2024. Osakkeiden takaisinosto-ohjelman tarkoituksena on optimoida Enenton pääomarakennetta alentamalla omaa pääomaa. Omien osakkeiden hankinta alentaa Enenton vapaata omaa pääomaa ja takaisinostetut osakkeet mitätöidään.

Takaisinostot toteutetaan julkisessa kaupankäynnissä EU:n markkinoiden väärinkäyttöasetuksen 5 artiklan turvasatamamenettelyn mukaisesti, mukaan lukien muun muassa päivittäiset hinta- ja volyymirajat. Osakkeet hankitaan Nasdaq Helsingin julkisessa kaupankäynnissä.

Enento on nimittänyt Nordean toteuttamaan omien osakkeiden takaisinosto-ohjelman sovellettavien hinta- ja volyymirajoitusten sekä sovellettavien ehtojen mukaisesti. Enentolla on mahdollisuus keskeyttää ja päättää ohjelma takaisinostoajan kuluessa, ja tällaisessa tilanteessa Enento julkaisee asiasta pörssitiedotteen.

Varsinainen yhtiökokous valtuutti 28.3.2023 hallituksen päättämään enintään 1 500 000 Enenton oman osakkeen hankkimisesta, mikä vastaa noin 6,24 prosenttia osakkeiden kokonaismäärästä. Kesäkuussa 2023 toteutetun 240 000 osakkeen takaisinosto-ohjelman päättymisen jälkeen hallituksella on edelleen olemassa valtuutus hankkia enintään 1 260 000 uutta osaketta.

Helsingissä 18. joulukuuta 2023

ENENTO GROUP OYJ
Hallitus

Lisätietoja:

Arto Paukku
Sijoittajasuhdejohtaja
puh. 050 469 5380

Jakelu:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
enento.com/sijoittajat

Enento Group on pohjoismainen asiantuntijayritys, joka on tuottanut tietoa yhteiskunnan käyttöön jo vuodesta 1905. Keräämme ja jalostamme tietoa käytettäväksi ihmisten, yritysten ja yhteiskunnan välisessä kanssakäymisessä. Digitaaliset palvelumme, tieto ja informaatio tukevat yrityksiä ja kuluttajia päivittäisessä digitaalisessa päätöksenteossa sekä rahoituksen, myynnin ja markkinoinnin prosesseissa. Enento Groupissa työskentelee noin 399 henkilöä Suomessa, Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 167,5 miljoonaa euroa. Enento Group on listattu Nasdaq Helsinkiin kaupankäyntitunnuksella ENENTO.